Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι και τα κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας με τα λαχανικά.
Προσθέτετε τον πελτέ, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τη barbecue sauce, τα φύλλα δάφνης και λίγο νερό και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σουρώνετε τη σάλτσα και την αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει (ή τη δένετε με λίγο Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, αραιωμένο σε λίγο νερό).
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
Βράζετε τον αρακά και στη συνέχεια τον σοτάρετε ελαφρά με το βούτυρο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και σερβίρετε.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες αναλογίες με το γάλα.